اختصاصی زرجوب، ورزش: سعید حسنی پور فعالیت ورزشی خود را با رشته شوتوگان کاراته آغاز کرد و در این رشته به قهرمانی دست یافت، نخستین مدال بین المللی خود را در سال ۸۴ در قبرس بدست آورد و در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون کره جنوبی تنها گیلانی صاحب مدال طلا بود. وی در سال ۱۳۹۵ به عنوان مربی تیم ملی کاراته بزرگسالان منصوب شد و تاکنون در تیم های زیادی سمت مربیگری را برعهده داشته است. حسنی پور در حال حاضر مسئولیت مربیگری تیم ملی بزرگسالان جهت شرکت در مسابقات المپیک توکیو
را به عهده دارد.
وی در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ به عنوان سفیر سلامت از سوی باشگاه سلامتی امید نیز انتخاب شد. باشگاه سلامتی امید یک سازمان غیردولتی است که به دنبال شیوه زندگی سالم برای تمامی مردم جهان میباشد.
حسنی پور درباره حس و حال حضورش در اولین مسابقه بین المللی خود چنین می گوید: باید بگویم در واقع در آن مسابقه استرس نداشتم، چرا که پیش از آن در تورنمنت های بین المللی شرکت کرده و مدالهای ارزشمندی را هم کسب کرده بودم.
وی افزود: مطئنا دلچسب ترین مدال، مدال طلای بازیهای آسیایی اینچئون بود، چرا که سقف آرزوی هر کاراته کا در آن زمان که هنوز این رشته وارد المپیک نشده بود همان بود و من نوک آن قله را فتح کرده بودم.
حسنی پور جایگاه استان گیلان در کاراته را ویژه ارزیابی کرد و گفت: استان گیلان همواره جایگاه مناسبی داشته، چه در سطح قهرمانان و چه در رده های مختلف مربی گری. گیلانی ها همواره در تیمهای مختلف ملی نیز حضور داشته اند.
وی اضافه کرد: اگر توجه کنید در مسابقات و تورنمنت های ملی هم همواره کاراته گیلان صاحب عناوین خوبی شده و امروز هم استعدادهای درخور توجهی داریم که به نظر می رسد در آینده بیشتر از آنان بشنویم.
وی در مورد انتخابش و فعالیتش در رشته کاراته، چنین گفت: واقعا نمی توانم بگویم تصادفی بود، چرا که کاراته در خانواده ما حضوری پر رنگ داشت. اگر چه بین فوتبال و کاراته شاید در روزگار کودکی به اولی علاقه بیشتری داشتم اما اتفاقات دست به دست هم داد تا در همان زمان وارد کاراته شده و تا امروز جزیی مهم و جدا نشدنی از زندگی من است.
وی در خصوص موفق تر بودن ورزش های انفرادی اظهار داشت: شاید به طور تاریخی ما در فعالیتهای تیمی موفق نبودیم و این محدود به ورزش نیست. گمان میکنم نیاز به آموزش در این زمینه داریم.
وی ادامه داد: چنانکه در همین کاراته در کومیته تیمی موفق بودیم و سه دور متوالی قهرمان جهان شدیم. چرا که در کار تیمی تمرین شد و کادر فنی و قهرمانان ما نمره قابل قبولی در این بخش هم گرفتند.
حسنی پور در مورد فعالیت های ورزشی اش به جز کاراته اظهار داشت: به طور حرفه ای که نه، اما به صورت تفریحی فوتسال، دوچرخه سواری و بدمینتون مورد علاقه ام هستند.
وی مسعود رهنما، مدیر کل سابق سازمان ورزش و جوانان گیلان را فردی دلسوز برای تمامی شاگردانش دانست و بیان کرد: بدون تردید آقای رهنما تأثیر بی نظیری در زندگی ورزشی من داشته و شاید بدون ایشان اتفاقات ورزشی برای من به نحو دیگری رقم می خورد. البته ایشان نسبت به تمام شاگردان خویش دلسوزانه رفتار کرده و موفقیت همه آنها برایشان دارای اهمیت بود.
وی درباره فعالیت های کاری اش خارج از دنیای ورزش و نحوه امرار معاش خود اظهار داشت: من در سازمان تأمین اجتماعی مشغول به کار هستم.
وی در ادامه این موضوع را برای سایر ورزشکاران ملی پوش چنین توصیف کرد: بستگی به رشته ورزشی دارد. برخی از رشته ها می توانند درآمدزا باشند و بعضی نه. این مختص ایران هم نیست و در کشورهای مختلف می تواند اینگونه باشد.
حسنی پور در خصوص گمانه زنی هایی درباره مربیگری اش در خارج از ایران، گفت: برای برگزاری دوره ها و سمینارهای مختلف در کشورهای جهان حضور پیدا میکردم که به علت اپیدمی کرونا چندین ماه است کلیه مسابقات و رویدادهای ورزشی دچار تأخیر شده اند. در هر حال به عنوان مربی رسما با تیم ملی کشورمان همکاری می کنم.
وی درباره حضور چهره های سیاسی و غیرورزشی در راس کار ورزش و مزیتها و مضرات این مسئله برای ورزش، این چنین گفت: اگر حضور هر فردی در جایگاه مدیریتی برای انجام خدمت و با تبحر مدیریتی باشد نه تنها ایرادی ندارد که باید از کمک آن فرد متشکر هم بود.
وی تاکید کرد: اما اگر قصد و هدف، بهره برداریهای تبلیغاتی و شخصی باشد نه تنها مدیریتی صورت نخواهد پذیرفت بلکه دوره مدیریتی چنین شخصی در خوشبینانه ترین حالت به چند حرکت نمایشی محدود شده و عملا کاری برای ورزش و ورزشکاران صورت نخواهد گرفت.
مربی تیم ملی کاراتهی ایران اظهار داشت: امیدوارم متولیان امر به این تفاوت، توجه ویژه داشته باشند.
حسنی پور در پایان گفتگوی خود با زرجوب برای همه ورزشکاران کشور و اهالی رسانه آرزوی توفیق و سربلندی کرد.
گفت و گو: فریبا رمضانی