اختصاصی زرجوب،مذهبی: سینا رمضانعلی پور فعال فرهنگی که خود را خادم سيدالشهدا (ع) معرفی می کند در گفت گویی کوتاه با محوریت تاریخ مداحی و چگونگی برپایی دستجات عزاداری با خبرنگار زرجوب به گفت و گو پرداخت.
وی در ابتدا با بیان این موضوع که به عنوان یکی از جوان ترین اعضای این خانواده رسالت خادمی سیدالشهدا(ع) را عهده دار است اشاره کرد: یکی از واجبات هر شیعه و مسلمانی تبلیغ شهادت حسینی است.
سینا رمضانعلی پور برای اولین بار با دعای فرج و سلام بر سیدالشهدا (ع) روضه خواندن را شروع کرد و وارد مسیر مداحی شد.
وی با توضیح این موضوع که مداحی یک علم است و علوم و فنون زیادی را در خود جای داده است خاطر نشان کرد: آشنایی با موسیقی و ادبیات مداحی لازمهی فعالیت هر مداحی است و یک مداح با فضاسازی مربوط به هر مناسبتی به صورت روان شناسانه باید به مداحی نگاه کند.
وی در ادامه یادآور شد: مداح نباید هرجایی روضه را باز کند و بداند در هر فضایی چه چیزی را بیان کند و روضه بخواند.
رمضانعلی پور با ذکر این موضوع، مداحی یک طبق از نوکریست و اجرش با حضرت زهرا(س)است، خاطرنشان کرد: مداحی شغل نیست و خادم بودن دستگاه سیدالشهدا است و نباید به دید یک شغل به آن نگاه کرد.
وی در ادامه متذکر شد: نباید مداحان برای مدح و ثنای اهل بیت قیمت گذاری کنند، این در شان یک مداح و نوکر نیست
وی بیان کرد: انشالله خدا ما را از این مسئله دور بدارد و ما را در مسیری قرار ندهد که بخواهیم در لباس نوکری این عمل ناپسند را مرتکب شویم.
وی در امتداد این گفت و گو به تشریح تاریخچه مداحی و سنت عزای سید الشهدا(ع) پرداخت و بیان کرد: آل بویه جزء خاندان مذهبی، عالم به دین، سنت و رسالت بودند که برای اولین بار ایران در همان زمان دسته های عزاداری و تکیههای سیدالشهدا(ع) برپا شد.
وی دستجات و آلات موسیقی مورد استفاده مناسبات امروزی را مورد نقد خود قرار داد و با اشاره به این مسئله که برپایی عزای حسینی باید باهمان سبک و سیاق پیر غلامان و در شان سیدالشهدا(ع) باشد، خاطر نشان کرد: البته شیپور از قدیم در عزاداری ها بوده و از قدیم در گیلان رسم علم بندان رایج بوده است اما در حقیقت ، فکر و ذهن عزادار باید با آنچه مداح می خواند انس بگیرد نه به صرف آوا های اجرایی متمرکز شود.
وی در ادامه تاکید کرد که جوش و خروش ها صرفا برای اعلام عزای سیدالشهدا (ع)باشد .
سینا رمضانعلی پور با نقلی از پیامبر اسلام(ص) مبنی بر
«إنّ لِقَتلِ الحُسينِ حَرارَةً في قُلوبِ المُؤمِنينَ لاتَبرُدُ اَبَداً».به کسانی که قصد خدشه دار کردن فضای سیدالشهدا را دارند گوشزد کرد: اگر قصدتان تعطیلی تکیه ها وعلم ها ی دسته عزاداری حسینی است، اهل بیت در دل ما هستند، چراغ فروزان سیدالشهدا(ع) تا زمانی که شیعیان نوکران و خادمان این دستگاه هستند،هیچ گاه خاموش نخواهد شد.
وی با اشاره به این مطلب که روضه های امسال مطابق دستورالعمل سازمان ملی کرونا برپا خواهد شد، بیان کرد: ما با احترام به رهبر معظم انقلاب با دستورالعمل سازمان ملی کرونا روضه ها را پیش می بریم، اما دشمنان نباید از سکوت ما به خاطر حرف اقا سو استفاده کنند.
رمضانعلی پور با قیاس بر اجرا شدن کنکور در فضای مسقف و تعطیلی هیات در همان فضا معترض بود و تصریح کرد: کنکور به چه شکل در فضای بسته تشکیل شد اما هیئت ها فقط در ۴۸ ساعت مانده به مراسم تعطیل شدند؟ ما این مسائل را به مادرمان حضرت زهرا (س)واگذار میکنیم و قطعا جوابشان را می گیرند.
وی در پایان این گفت و گو گلایه ای به مسوولین گیلانی نیز مطرح کرد و خواستار حفظ شعائر حسینی از سمت رسانه و مسوولین استان شد و اظهار کرد: دوستان جهادی ما روز و شب تا حدی زیادی در تلاش برای سیاه پوش کردن شهر هستند اما متولیان شهرداری و مسوولین حتی نتوانستند رشت و شهر های گیلان را به خوبی سیاه پوش کنند.
وی خواستار روشن شدن این موضوع شد و بیان کرد: ایا سیاه پوش شدن شهر هم باعث شیوع کرونا خواهد شد؟
وی در کلام پایانی این مصاحبه ضمن آرزوی عاقبت به خیری برای تمام شیعیان امیر المومنین بیان کرد: انشالله پیر غلامی نصیبمان گردد و خادم بمانیم و خادم از این دنیا برویم و این عمر نوکریمان مقبول درگاه مادرمان حضرت زهرا (س) قرار گیرد.