اختصاصی زرجوب،اقتصادی: مازیار صیادی مسئول برنامه ریزی وپشتیبانی تعاونی های توسعه عمران استان گیلان ، طی نشستی در حول پروژه های عمرانی و گسترش ظرفیت های نهادینه شده در بخش کشاورزی وگردشگری و بازرگانی وفعالیت دریا محوراستان گیلان ، با خبرنگار زرجوب به گفت و گو پرداخت .
در ابتدا وی ضمن معرفی سازمان ها و تعاونی توسعه عمران به حواشی مربوط به ارگان های مربوطه نیز اشاره کرد.
تعاونی توسعه وعمران در سطح استان مطابق قانون مصوب به همین نام تعاونی های توسعه وعمران به تعداد هشت مورد در هشت شهرستان تشکیل شده است.توسعه وعمران اولین وکارآمدترین خلاقیت دولت ها تاکنون بود است که الزاما باید نیم درصد جمعیت شهرستان براساس اخرین سرشماری نفوس عضو داشته باشد. بزرگترین تعاونی توسعه وعمران در شهرستان رشت حدود شش هزار نفر عضو دارد که فرهیختگان ومهندسین ومدیران واغلب اقشار مردم عضو این تعاونی هستند .
صیادی با اشاره به اینکه براساس قانون توسعه وعمران طرح ها وپروژه های دولتی به علت رانت زا بودن امکان واگذاری به بخش خصوصی را ندارد تاکید کرد: در بسیاری موارد عرصه وبافت قدیمی شهر وپروژه های عمرانی در حوزه شهرداری ، اب وبرق، اب ومنطقه ای ، اب وفاضلاب وزراعت چوب وتسطیح اراضی و یا می توان بدون تشریفات مزایده تحت عنوان ترک تشریفات را از مواردی دانست که ، می توان به این تعاونی واگذار شود.
وی توسعه عمران می تواند در هلدینگ های کشاورزی ، صنعت ومعدن وگردشگری وبازرگانی صادرات و واردات وطرح خدماتی و توزیع سرمایه گذاری را نیز از همین موارد ذکر کرد .
“اگر گیلان قادر باشد ظرفیت های نهادینه شده در بخش کشاورزی وگردشگری و بازرگانی وفعالیت دریا محور را گسترش دهد، خود به تنهایی می تواند به اندازه درآمد نفت برای ایران ثروت ایجاد نماید”
صیادی در ادامه ی صحبتهای خود به عوامل بازدارنده توسعه گیلان و مدیرانی که مانع آشکار و علنی شدن سرمایه های میلیاردی در بخش های مختلف کشاورزی شهرستان رشت می شوند ، پرداخت و گفت : علی رغم ظرفیت های بالقوه موجود و وجود امکانات زیرساختی ،برخی مدیران مسؤول متلاشی شدن ظرفیت های کارآفرینی هستند و همه این امکانات در سایه عدم حمایت بعضی مدیران ، گیلان را به مرحله ضعف،بیکاری و توسعه نیافتگی کشانده اند. وی خاطر نشان کرد:
تا مادامی که همچنین مدیرانی در ساختار ثروت گیلان خیمه زدند واجازه بروز وظهور کارافرینان شایسته را ندهند قطعا شاهد عقب ماندگی گیلان خواهیم بود .
جوانان فارغ التحصیل عضو این مجموعه هستند ولی اغلب آنان بدون داشتن کار موثر با زبان فاحشی مواجه هستند .
وی با تشریح دیگر فعالیت های این مجموعه گفت : اغلب کارشناسان نطام مهندسی کشاورزی در مدار تولید قرار ندارند و از دریای خزر در حد قایقرانی وشنا استفاده می کنند.
صیادی اضافه کرد: امروزه مدیری را می توان دلسوز نامید که پای کار باشد وتوجه عمیق به توانمندی وظرفیت های گیلان داشته باشد . صیادی ضمن تقدیر از برخی چهره های فعال مدنی گفت : انانیکه جلوی حراح زدن سه هزار هکتار سپیدرود را گرفتند وآنانی که جلو رانت و باند سازمان یافته ایستادند و زندگی خودشان را درسایه این ایستادگی از دست دادند ، دلسوز گیلان هستند.
“مدیران ما به خود تحریمی مبتلا گشتند نه به تحریم سازمان یافته”
صیادی با تشریح تاثیرات تحریم بر مسائل مختلف استان گفت : تحریم بر روی اراده مدیران بی تاثیر است و بزرگترین تحریم از منظره بیرونی حذف و هضم ظرفیت ها وامکانات گیلان است.
وی در پایان تاکید کرد: “وقتی مدیری عامدا واشکارا وبدون ادله زیر ساخت های موجود در اختیار سرمایه گذار را نادیده می گیرد ایا می توان این فرایند را اثار تحریم نامید..؟؟”
صیادی در پایان برای دیار سبز گیلان آرزوی توسعه و پیشرفت کرد.